5 gode grunde til at købe en skummadras

Det er svært at definere præcis, hvad en skummadras er, for de findes i rigtig mange forskellige udgaver, størrelser og fastheder. Rigtig mange af os vælger at købe boxmadrasser eller springmadrasser i dag, men der er altså mange gode grunde til at købe en skummadras (se mere her).

Når du skal ud og finde en ny madras til din seng, så behøver du bestemt ikke at springe skummadrassen over som en mulighed. Der er nemlig langt fra de skummadrasser i husker fra barndommens skolelejerhytter og spejderture til dem, du kan købe i dag. Herunder finder du 5 gode grunde til, hvorfor din næste madras skal være en skummadras.

1.    Størrelsen

Når du køber en skummadras kan du vælge mellem flere forskellige størrelser til dobbeltseng om det er 140×200, 160×200 eller 180×200, så kommer madrassen i et stykke. Det betyder, at det er helt slut med at kæmpe om, hvem der skal ligge i revnen.

Du får altså lige den madras du ønsker i den helt rigtige størrelse til din seng. Den er let at vende, god at sove på og passer i målene.

2.    Valuta for pengene

Selv om du skal helt op i luksusmodellerne og have en madras til en kingsize dobbeltseng, så vil du ikke skulle op og betale i nærheden af det du skal af med for en springmadras eller boxmadras.

Du får en lækker madras med kerne, og indbygget topmadras, der passer perfekt til din sengeramme. En madras med et betræk, der let kan tages af og vaskes efter behov og en madras med rigtig lang levetid uden du skal ud og investere en halv arm.

3.    Komfort

Som nævnt før er der sket en hel del siden lejrskolemadrasserne. I dag kan du få skummadrasser, der er fremstillet med ligeså stor forskellighed som andre former for madrasser. Du kan let finde alt fra bløde til helt faste alt efter, hvad du foretrækker.

Når du vælger en skummadras betyder det, at det er et billigere alternativ, ikke, at du sover dårligere om natten eller ligger mindre komfortabelt.

4.    Mange muligheder

Med en skummadras for du en lang række forskellige anvendelsesmuligheder med én madras. Du kan bruge den i din sengeramme, i ungernes køjeseng eller direkte på gulvet. Der er ikke noget der forhindrer dig i at bruge madrassen med en topmadras, hvis du ønsker ekstra luksus, men en del af de skummadrasser du kan købe i dag er lavet med en indbygget, så du ikke behøver at investere dobbelt.

5.    Ergonomi og støtte

Hvis du har en springmadras sover du essentielt også på en skummadras, for det er nemlig skum, der danner laget mellem fjedrene og stoffet på spring og boxmadrasser. Har du en topmadras sover du højst sandsynligt også på skum, men i dette tilfælde memoryskum. Det er altså ikke kun billige madrasser, der er lavet af skum. Med en skummadras i den lidt dyrere ende får du som regel en kerne af almindeligt skum og en topmadras af memoryskum, således af den øverste del af madrassen former sig ved din kropsvarme og den nederste del er mere fast.

Er du overbevist? Så skal din næste madras være af skum.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *