Airbnb gør din ferie billigere

Det er ingen hemmelighed at teknologien og nettet gør mange ting nemmere. Noget af det som har rykket sig rigtig meget sammen med nettet er rejser. Og det startede faktisk helt tilbage i start 0’erne med de første portaler for rejser. Disse portaler har først og fremmest gjort det meget mere gennemsigtigt at finde prisen på en flyrejse. Du behøver altså ikke længere at købe samlede pakkerejser, hvor rejsebureauerne har bestemt flyselskaber og rejsetidspunkter.

Efter fly portalerne kom rejsebloggerne på banen. Med deres beskrivende artikler, billeder og videoer, inspirerede de – og det gør de stadig – folk til at rejse til nye destinationer på nye måder.

Hotellerne har forsøgt at komme igen ved at tilmelde sig portaler som booking.com og hotels.com. Og ingen tvivl om at det også har gjort hotelmarkedet mere gennemsigtigt.

Det er altså meget nemmere selv at skræddersy ens rejse i dag, end det var for bare 10 år siden, hvor der i højere grad var behov for rejseagenter og rejsebureauer.

Men de sidste par år har hotellerne også fået konkurrence. Og konkurrencen kommer fra websitet Airbnb.

Hvad er Airbnb?

Airbnb er et website hvor private kan udleje værelser, lejligheder eller vilaer. Bag ved tager Airbnb sig af det hele:

En fantastisk søgemaskine hvor du nemt kan vælge datoer, antal logerende gæster, værelsestyper, prisnivau. Derudover kan du finjustere din søgning til at finde lejemål med vaskemaskiner, wifi, morgenmad og mange andre ting.

 

Airbnb

Udover søgemaskinen så sørger Airbnb websitet også for hele transaktionen. Det vil sige, at forbrugeren betaler via Airbnb og udlejeren får deres penge via Airbnb. Det gør svindel meget svært.

Selvfølgelig kan man godt være uheldig at komme lejemålet ikke stemmer overens med ens forventinger eller med de billeder der er på websitet, men så er der hjælp at hente hos Airbnb. I rigtig mange tilfælde bliver beløbet nemlig ikke trukket før lejemålet er afsluttet. Derudover er der også et rangeringssystem på hjemmesiden der virker begge veje. Det vil sige, at både lejer og udlejer kan rate hinanden.

Det gør bare at begge parter opfører sig pænt over for hinanden. En udlejer kan altså nemt se om der har været problemer med en lejer før. Og omvendt så kan en lejer også nemt se, om en udlejer har snydt andre.

Hvad koster det?

Der findes lejemål i alle prisklasser – og det er dét der gør det så smart. Du kan nemt finde noget rigtig lækkert til billige penge. Og er du i tvivl om noget, så kan du kontakte udlejer forinden, som kan fortælle dig om området. Det er altså ikke noget man lige gør med et hotel.

De rejser jeg har booket via Airbnb der har jeg typisk sparet 20-25%, i forhold til hvis jeg skulle have valgt et hotel i samme område, samme størrelse og i samme kvalitet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *