Bliv en haj i poolen

Det kan ofte være hårdt at skulle lære noget nyt. Dette gælder også svømning. De fleste lærer at svømme, mens de er børn, og med de rette midler kan du lære dit barn at svømme på en sjov måde. Med de rette midler mener jeg både den rette pædagogik og de rette gadgets, der gør dit barn til det sejeste barn i svømmehallen eller ved feriepoolen.

 

Start på lavt vand

Lige som med så meget andet læring skal man ikke starte på et for højt niveau, når man skal lære noget nyt. Derfor bør du også starte i den lave ende af bassinet, når du skal lære dit barn at svømme. Her kan du som den voksne nemlig selv stå og vise dit barn svømmetagene, uden at der er den store fare på færde.

Sørg eventuelt for at der ikke er mange andre svømmere omkring jer. Således har dig og dit barn nemlig god plads til at udfolde jeres svømmekundskaber, uden at nogen af jer kommer i farezonen for nogle vildere svømmere – eller selv bliver nogens farezone!

 

Lær dit barn at vandet ikke er farligt med at skumbælte

Du kan lære dit barn, at vandet ikke er farligt, hvis du sørger for at have sikkerheden i orden for den lille begyndersvømmer. Mange børn starter med et sæt luffer eller et skumbælte om maven af den gode årsag, at det hjælper barnet med at holde sig oppe.

Dog er svømmebælterne og lufferne ikke altid super seje at have på – især ikke hvis de andre børn hverken har luffer eller bælte på, mens de er i vandet. Men trends blandt børnene eller ej, så det vigtigt at starte med et skumbælte eller vinger, når børnene skal lære at svømme. Det er for børnenes bedste, så her må man som forælder træde i karakter – også selv om svømmebæltet kommer på under protest fra junior.

 

Gadgets til alle nye svømmefisk

Heldigvis er det ikke kun med den rette pædagogik, at du kan lære junior at blive en haj i vandet. Er dit barn én af dem, der ikke synes at skumbælterne er super seje, så findes der heldigvis alternativer, der – i bogstaveligste forstand – gør ham eller hende til en haj i poolen!

Der findes nemlig et kæmpeudvalg af seje gadgets til de nye, mindre svømmere. F.eks. bør ingen forældre gå forbi skumbæltet, der, når det kommer på, ligner en hajfinne. Med dette svømmebælte har dit barn fri bevægelighed i modsætning til de klodsede luffer eller det tyngende, orange-gule skumbælte. Dette smarte haj-gadget holder dit barn oven vande, mens du lærer din lille pige eller lille dreng at svømme – samtidig med at svømmehallens andre børn og forældre med garanti vil beundre denne ultra seje svømmefinne.

Du kan købe den her.

 

Hold varmen som en ægte jedi

Men hurlumhejet behøver ikke stoppe her. Når de små poder skal op af vandet, skal de også have noget at varme sig i – ellers risikerer de at blive syge. De fleste har en almindelig badekåbe med sig, når de f.eks. er på ferie, hvor man kan bade, og egentlig er der ikke noget særligt imponerende ved den hvide, klassiske badekåbe.

Men har dit barn været ude i poolen for at lege haj med de andre børn, behøver legen ikke at stoppe endnu – heldigvis! Hvorfor ikke give dit barn en sej badekåbe, der får junior til at ligne en vaskeægte jedi?

Du kan læse mere om seje gadgets på www.coolstuff.dk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *