Disse juletraditioner, må du ikke glemme

Det begynder at blive ret køligt udenfor. Mørket falder på omkring spisetid. Du tilbringer mere og mere tid indendørs. Så ved vi, at vi er ved at nærme os den hyggelige højtid, hvor vi samles med dem, vi holder af for at fejre jul.

Der er forskellige juletraditioner i alle familier, men der er gerne nogle ting, som vi alle gør. Her kommer der nogle bud på nogle juletraditioner, som du ikke må glemme, når højtiden er over os og vi hygger sammen med familien.

Den søde dessert – risalamande

Desserten. Hvad får I som regel til dessert hjemme hos jer, juleaften? Det vil være rigtig ærgerligt at stå efter et godt måltid med juleand og flæskesteg og have glemt desserten! I de fleste familie står desserten på risalamande, og det er helt klart også den sikre vinder og gode, gamle, juletradition. Der er dog nogle familier, hvor ikke alle bryder sig om risalamande.

Her vil det naturligvis være en god idé at have en supplerende dessert. Det kan eksempelvis være fløderand. Den er ikke så svær at lave, og ellers kan den købes færdig i supermarkederne, hvor den bare skal tages op af fryseren kort før den skal spises. Den er også hvid, så den passer fint på julebordet sammen med risalamanden.

Husk mandlen i risalamanden

Mandlen. Når nu vi er ved desserten, så husk lige mandlen! Mange familier har tradition for, at der bliver gemt en mandel nede i risalamanden. Den person, der finder mandlen, får en mandelgave. Det kan være alt fra en lille, lækker marcipangris til en 2 kg. Toblerone.

Det er dog ofte ikke størrelsen på mandelgaven, der trækker i folk. Der opstår ofte en hel konkurrence om at få fat i mandlen. Har du glemt at putte mandlen i risalamanden, så kan du nok forestille dig, at dine gæster foræder sig og får mavepine eller kommer til at sidde og slå mave i mange timer. Det er lidt øv, når der skal danses om juletræet.

Giv den gas med en julesweater

Julesweater. Der pyntes op både inde og ude, så selvfølgelig skal du da også pyntes! At bære en julesweater i julemåneden er bare fedt. Det giver en eller anden form for hygge, når der træder en person ind i rummet med en julesweater på. Man kan få de fedeste sweaters nu om dage. De kan være fine, hyggelige, nuttede, skøre eller virkelig grimme. Der findes en julesweater, der passer til alle lejligheder.

Skal du til julemiddag hos din gamle oldemor, så kan du tage en hyggelig julesweater på med en smukt julelandskab, eller hvor der er illustreret et rensdyr på maven, som har en næse, der kan lyse ved hjælp af LED lys. Skal du til julefrokost med kollegaerne, så er det typisk en helt anden form for julesweater, der skal til. Der er en eller anden uskreven regel om, at julefrokosten er årets fest. Det er her, alle hæmninger smides og hvor der festes igennem – så derfor skal julesweateren da være en, der kan huskes!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *