Få din have til at ligne noget fra et haveblad

Du kender sikkert følelsen af at kigge i bolig- og havemagasiner. Hvis du ovenikøbet selv drømmer, om at eje en flot og elegant have, kan det sagtens lade sig gøre, selvom du ikke har grønne fingre. Du kan udvide din inspiration, ved at se flere havemagasiner igennem. Når du får en ide, bør du tegne den ned. Udarbejd dig egen haveplan, og gør drømmen til virkelighed. De fleste gange, opnår man en elegant have, hvis man har en plan til den.

Renovering af haven

Først og fremmest er tegningen altafgørende. Start med en tegning over din grund. Tegn gerne bygninger, skur og terrasse på, hvis ikke dette skal ændres. Hvis du er til højbede, trampoliner, en havedam, et drivhus eller andet i denne retning, bør du tegne og skrive de enkelte ting på. Derved er du i gang. Du kan igennem magasiner finde ud af hvilke blomster, træer og buske du kan lide. Det du kan lide, bør være i din have.

Det kan til tider være svært og uoverskueligt at finde det rette look til haven. Du bør ikke overfylde dig selv med inspiration og ideer, da det kan komme til at se rodet ud. Hvis det sker, opnår du ikke den glæde i haven som du drømte om. I stedet for kan give havekaos fremfor haveglæde.

Overvej anlægsgartnere

En anlægsgartner kan hjælpe dig med dit haveprojekt. Herved kan de nogle gange finde på ideer og inspiration, som du muligvis ikke selv har tænkt på. Det kan være hyggekroge, læsehjørner og solsteder. Det kan også være et havebål, hvis der er børn på husstanden. En anlægsgartner er kreativ, og ikke bange for nytænkning. Endvidere laves der ikke mere, end det aftalte, hvilket gør at du og din have er i trygge hænder.

Hvis du selv vil gå i gang

Så gør det endelig. Din tilfredsstillelse bliver større og bedre, hvis du selv anlægger din have. Du bør også lære at kende ordet rullegræs. Dette er en stor fordel at anvende, hvis hele haven trænger til en tur med fræseren. Med rullegræs får du hurtigere en grøn og flot græsplæne. Tænk gerne over dit farvevalg af blomster og planter. Der er forskel på forårsblomster, sommerblomster og efterårsplanter. Det er en god ide at vide, hvilken retning du vil have din have.

Vinterhaven – plant træer og buske som Roedel eller lignende

Der er ikke noget smukkere end vinterhaven, hvis den er opstillet ”rigtigt”. Det kan indebære et havehus, som indeholder en varmekilde og et lækkert læsehjørne. En vinterhave der er dækket af sne og pyntet med lys, giver en romantisk stemning.

Du kan plante en Roedel, som er et smukt træ, der sagtens kan tåle den danske vinter. Du skal dog huske at plante din Roedel om foråret.

Et havehus kan også sagtens have store fordele resten af året. Her kan tilbringes mange gode og hyggelige stunder. Der er mulighed for at følge med i havens dyreliv som fugle, pindsvin eller nogle steder rådyr. Du kommer tættere på dyrene og naturen, alt imens du mærker solens varme og lækre stråler. Selv om vinteren, kan de få stråler solen medbringer give glæde og mere energi.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *