Flere danskere vælger at købe sig til mere fritid

Tid er penge, som man siger, og der er da også flere og flere danskere, der vælger at købe sig til mere fritid. Godt nok kan man ikke ligefrem gå ned i supermarkedet og købe fritid på dåse, men til gengæld kan man betale sig fra hjælp til alt lige fra rengøring til hundeluftning og børnepasning, og det er der mange, der benytter sig af.

Det får hverdagen til at hænge sammen

Der er mange danske familier, der er pressede på tid og derfor kan have svært ved at få hverdagen til at hænge sammen. Arbejder begge forældre sent, eller er man måske alene, er det ikke altid, at man kan nå at få hentet børnene, inden institutionerne lukker. Derfor er der mange, der hyrer en børnepasser til at tage sig af ungerne et par dage om ugen. De henter så i institutionerne og passer børnene nogle timer, indtil forældrene kommer hjem fra arbejde. På den måde undgår man, at børnene skal sidde i børnehave eller SFO hele dagen, og desuden er det stadig muligt at have nogle lange vagter på arbejdet uden at skulle have dårlig samvittighed over, at børnene ikke kan komme hjem. Så kan man måske til gengæld gå tidligere andre dage, hvor der så er lidt ekstra tid til hygge og sjov, inden lektierne og madlavningen kalder.

Det giver mere tid og overskud

Er der travlt i hverdagen med lange arbejdsdage og praktiske gøremål, vil man sandsynligvis gerne holde weekenderne nogenlunde fri til kvalitetstid med familie og venner. Derfor er der flere og flere, der vælger at hyre professionel rengøring, som kan sørge for, at huset altid er pænt og indbydende. Så slipper man for at bruge sin dyrebare fritid på at skrubbe og skure, og hvis pengene er til det, kan dette være en ganske fornuftig investering. Med en professionel hjælper behøver det ikke at tage lang tid at få hovedrengøringen overstået, men det virker sandsynligvis som et uoverskueligt og tidskrævende projekt for dig, og med hjælp udefra bliver en kæmpe byrde dermed løftet fra dine skuldre. Bliver huset eksempelvis rengjort en gang om ugen af en ferm hushjælp, er det nemt og overskueligt at holde huset ryddeligt i mellemtiden, og det giver altså mere tid og overskud i hverdagen.

Det gør det muligt at få det hele

En anden service, mange betaler sig fra, er hundeluftning og generelt dyrepasning. Med en travl hverdag og weekender fyldt med aktiviteter kan det nemlig være svært at få passet kæledyret godt nok, men man vil alligevel helst ikke af men sin firbenede ven. Derfor vælger mange at få en hundelufter til at komme og gå en tur med vovsen på de lange arbejdsdage. Uden denne mulighed ville mange slet ikke kunne have et dyr af de logistiske årsager, og derfor er mange glade for denne løsning. Desuden kan det være nødvendigt at få passet dyrene, hvis man skal på ferie. Det kan både være på forskellige dyrehoteller eller pensioner, men det er faktisk også muligt at få én til at komme hjem i privaten for at passe ens kæledyr. Så er din hund, kat, skildpadde, eller hvad det nu måtte være fri for at skulle ud af de vante rammer, og er han eller hun nervøst anlagt, kan dette bestemt være en fordel. Så kommer der i stedet én hjem til jer og lufter, fodrer og passer det lille kræ, og så kan I uden problemer tage på ferie og nyde livet velvidende, at han eller hun er i gode hænder.

1 comment

    Jeg synes egentlig at det er en forståelig udvikling at mange vægter fritid og tid sammen med deres familie/venner højere end praktiske gøremål og penge.

    Christina Thomsen | 3 år ago Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *