Du kan blive gladere af at lytte til musik

Det er ikke så underligt, at musik bliver brugt til mange former for meditation og terapi. Det er nemlig blød fløjl for sjælen; livets sukker og salt, der gør tilværelsen lidt lækrere! Et lækkert musiknummer kan lette de tunge og grå skyer, der hænger over dit hoved på regnvejrsdagene, og når livet synes at slå igen, findes der er utal af musiknumre, der med garanti kan hjælpe dig med at sætte ord på de følelser, som du går rundt med, men som du ikke vil snakke med Gud og hver mand om.

Musik kan også rumme dine følelser på de lykkelige dage, når du efterhånden har snakket ørene af på alle dine venner, om hvor dejlig din nye flamme er. Musikken svarer ikke igen – den er der 100% for dig!

Har du lyttet til en bestemt genre eller nogle bestemte numre i en periode, som du virkelig husker som en lykkelig tid? Så genkender du helt sikker følelsen af at genhøre et musiknummer fra tiden, hvor hverdagens bekymringer syntes at være minimale. Ja, musik kan siges at være ørenes fotoalbum! Her kan du læse mere om, hvorfor musik på mange måder kan gøre dig til et gladere menneske.

 

Musikken vil gerne tale med dit indre

Det smukke ved musik er netop, at den ikke aktivt opdrager på den lyttere men kan rumme et utal at følelser i dens melodier og teksterne dertil, som lytterne kan gå på opdagelse i. Musikken er rummelig. Og heldigvis findes der et bredt spektrum af genregrene, der kan rumme forskellige følelser.

Spørgsmålet om hvilken slags musik, der falder i ens smag, er meget individuelt. Om man er til hård metal eller blød indie-rock afspejler ikke nødvendigvis dit indre følelsesliv, men valget af genre kan dog fortælle lidt, om hvordan du går og har det. Lytter du til mange triste melodier? Eller kraftige sange, hvor lyrikken er hård? Eller sukkersøde kærlighedssange?

Selv om det lyder fjollet, så kan valget af musik i høj grad afsløre om du er glad, sur eller trist.

Der sker dog ikke altid bevidst, at man går efter en bestemt musikgenre eller lytter til den samme kunstner igen og igen. Man kan jo også bare synes, at denne bestemte kunstner laver det fedeste musik?

Det er ikke altid, at man er selvbevidst om, hvor meget valget af musik afslører om ens indre følelsesliv. Prøv eksempelvis at føre historik over en uges tid eller to, hvor du skriver alle musiknumrene, som du lytter til. Måske vil det hjælpe dig til at stoppe op og få mærket efter, så du lettere kan anerkende dit indre følelsesliv?

 

Hørelsen er den eneste sans, som vi ikke kan slukke for

Hvis man spørger folk, om det ville være værst at miste synet eller hørelsen, svarer de fleste, at det ville være værst at miste synet. Dog er hørelsen en af de sanser, som vi ikke kan vælge at lukke af for, og derfor kommer vi måske ofte til at tage hørelsen for givet. Mange af de lyde, som vi til daglig hører, er også nogle lyde, som vi har vænnet os til – og derfor lægger vi ikke mærke til disse lyde!

Sagen er, at der faktisk aldrig er stille omkring os. Der vil altid være nogle små lyde, der vil omgive os; køleskabets summen, bilerne ude fra vejen, en dryppende hane eller vinden, der hiver og trækker i husets vægge.

Selv når vi drømmer og tænker, er der ikke totalt stille. Umiddelbart er det at drømme eller tænke for sig selv en forholdsvis stille aktivitet, der ikke larmer. Men vi kan altså ikke undslippe lyden; heller ikke selv om vi prøver alt hvad vi kan!

Og er vi endelig sluppet væk fra lyden og dermed har opnået total stilhed, er dette et tegn på, at der er noget alvorligt galt – taget i betragtning at man aldrig kommer til at opleve den komplette stilhed! Synet, f.eks., kan vi lukke af for med vores egen fri vilje – det kræver blot, at vi lukker øjnene. Men sådan forholder det sig ikke med hørelsen.

Så hvorfor ikke forkæle dine øregange med dit yndlingsmusik? Du vil uden tvivl sætte større pris på din hørelse (og ikke mindst livet!), hvis du sørger for at forkæle dig selv og sind med lige præcis det musik, som du gerne vil høre. Du kan læse mere om alle fordelene ved at lytte til musik for humørets skyld på www.retailnews.dk/announcement/view/26011/lidt_god_musik_gor_alle_mennesker_glade#.VbdYnOsyIb0.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *