God tandhygiejne – sunde tænder

Sundhed er noget, vi går meget op i nu om dage. Det drejer sig om hele vores krop, vores velvære. Motion, kost og psykisk sundhed spiller alt sammen en rolle, for vi skal have det hele til at fungere i os for at have det godt. Tænderne skal selvfølgelig også have det godt. Det kræver en indsats fra vores egen side. Dels skal vi huske at spise fornuftigt og undgå for meget syre, dels skal vi huske at børste og pleje vores tænder efter behov. Og så er det også en god idé at tage det rutinemæssige tandlægebesøg en gang om året. Eller måske oftere – alt afhængig af tandlægens vurdering af behov. For tandlægen kan nu engang se mere, end vi selv kan, når vi står hjemme foran spejlet og børster bisserne. Eller kører tandtråd op og ned langs mellemrummene mellem tænderne – med hænderne halvvejs inde i munden og ansigtet inde i spejlet.

Tandlægen kan holde øje med ens mundhygiejne og tændernes generelle tilstand – og sammenligne det hele med tidligere tandeftersyn. Se på udviklingen i ens mund og på tænderne. Tage røntgenbilleder efter behov og give en professionel vurdering af tingenes tilstand. Uanset hvor man bor, kan man altid finde en tandlæge. Man kan også sagtens finde en tandlæge i København.

Vedligehold tænderne

Måske er alt, som det skal være. Bisserne er fine, og en hurtig tandrensning kan fjerne tandsten, inden de når at blive til et problem. Måske er der behov for yderligere tiltag. Hvis man for eksempel har fået et hul i en tand, har tandkødsproblemer eller måske har slået en flig af en tand. Måske havde man allerede tænkt, at der sikkert var noget galt. Under alle omstændigheder er det fornuftigt at tage til tandlægen mellem jævne mellemrum – ligesom at tage bilen til det årlige tilsyn. Ganske enkelt for at understøtte vedligeholdelsen af ens tænder, der jo gerne skulle holde i mange, mange år. Og det gælder selvfølgelig uanset hvorhenne man bor – også hvis man bor i København eller måske lige er flyttet dertil. Find en tandlæge i København og hold dine tænder ved lige til en fornuftig pris.

Ingen grund til tandlægeskræk

Uanset om man tager til tandlæge i København eller et andet sted, kan man være helt rolig ved tanken. Tandlægeskræk er ganske almindeligt, men bør absolut overvindes. Måske har man i flere år haft en masse dårlige tanker og bange anelser omkring det at tage til tandlæge. Måske på baggrund af en gammel dårlig oplevelse, hvor man eksempelvis havde mange smerter efter at få fjernet en visdomstand. Men man kan så meget i dag. Og selv om det kan gøre ondt – særligt efter, man har fået fjernet en tand – er der god grund til at tage til tandlægen igen. For hvis man fravælger det, kan ens tandhygiejne blive meget dårlig – og så kan det være, det begynder at gøre rigtig ondt. Så af sted til tandlæge! Til tandlæge i København – og alle mulige andre steder. Og husk også, at det er lettere at smile med sunde bisser i munden!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *