Her er de 6 tips bedste tips til sunde tænder

Sundhed, velvære og motion er alle ting, som fylder utroligt meget i den tid, som vi lever i. Vi ser det i fjernsynet, vi læser om det i blade, og mennesker snakker mere og mere om sundhed. Men sundhed er ikke blot at spise sundt og dyrke motion, sundhed kommer også i form af sunde tænder.
Derfor vil denne artikel frembringe de seks bedste tips til dig, som gerne vil gøre noget godt for dine tænder og din mundhygiejne. I dette første afsnit kan vi lige så godt give det råd, som bliver givet gang på gang. Det er nødvendigt at børste tænder! Vi mennesker kommer simpelthen ikke uden om det, hvis man gerne vil mindske bakterieophobning i munden, som kan skabe huller og andet, så er det bare virkeligt vigtigt!
I de følgende afsnit kan du læse mere om de fem andre råd, som ikke er ligeså omtalte som tandbørstningen.

Snak med din tandlæge!

Hvis du havde en sygdom, som voldte dig problemer, så ville du helt sikkert være i dialog med din læge. Men hvis du har dårlige tænder, så bør du også være i dialog med din tandlæge! Hyppige tandlægebesøg kan nemlig have en forebyggende effekt, og disse besøg kan spare dig for et masse smerte, og de kan helt sikkert spare dig penge i fremtiden. Hvis dine tænder ikke fejler noget, så vurderes det stadig af eksperter, at du bør gå til tandlægen og blive tjekket minimum en gang, hver gang der er gået 12-24 måneder.

Hvis du børster dine tænder to gange om dagen og besøger din tandlæge indimellem, så er du allerede nået rigtig langt, og du har allerede forebygget en masse fremtidige problemer, men du kan sagtens gøre endnu mere. Find blandt andet en tandlæge i Greve

Nogle produkter kan gavne, andre må du savne

Et rigtig godt tip til, hvordan du kan holde dine tænder sunde og raske, er at anvende en tandpasta, som har et højt indhold af fluor. Fluor kan nemlig være med til at forebygge huller, så du kan med fordel læse bagpå tandpastaen, næste gang du handler.
En god mundhygiejne er mere end blot sunde tænder, så her får du et god råd til, hvordan du kan gøre noget godt for andre dele af munden. Hvis du lider af dårlig ånde til tider, så er det ofte fordi, der bliver dannet bakterier på din tunge. For at undgå denne bakterieopbygning, så kan du med fordel anskaffe dig en tandbørste, som er udstyret med en tungebørste, således at du kan børste disse bakterier væk og undgå dårlig ånde.
Det sidste gode råd handler om de ting, som vi indtager, men som er dårlige for vores tænder. Dette er mange produkter, men det er i høj grad sodavand, da det har et højt indhold af både syre og sukker. Hvis du alligevel får et glas cola eller to om aftenen, så kan du med stor fordel vente lidt længere med at børste tænder, dette kalder tandlægerne en syrepause.

 

1 comment

    Jeg har også hørt at en eltandbørste er bedre end en almindelig tandbørste - er dette blot en myte, eller er den god nok? Hvis man bare sørger for at børste tænder minimum to gange om dagen med en almindelig tandbørste, er det vel fint nok?

    Tobias Hyldeborg | 3 år ago Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *