Hvorfor bør du vælge et moderne træhus?

Når du hører ordet ”træhus”, tænker du måske straks på enten et sommerhus eller et svensk træhus. Men vælger du et moderne træhus, behøver det bestemt ikke at ligne hverken et sommerhus eller en svensk ødegård. Og med et arkitekttegnet hus har du alle muligheder for at påvirke både design, udformning og materialer og således gøre huset til dit helt eget.

Et arkitekttegnet hus – en moderne drøm

Du behøver naturligvis ikke at vælge et træhus, hvis du gerne vil have et arkitekttegnet hus. Men der er rigtigt mange fordele ved at vælge et træhus frem for et hus i beton eller mursten. Grundkonstruktionen i det moderne træhus er – i sagens natur – opført i træ. Men herefter kan du selv tilpasse facaden, der kan pudses eller udføres med en skal af mursten for at holde det enkle og stramme udtryk.

Da der netop er tale om et arkitekttegnet hus, har du selv indflydelse på det endelige udtryk på huset, herunder dets facade. Du bør dog altid rådføre dig med de professionelle aktører i processen og lytte til deres gode råd og vejledninger. Fagligt ved de bedst, men i forhold til udtryk bør du lytte til din egen intuition.

Vælg mellem færdigbygget eller byg selv

Hvis du ikke orker hele processen med at være involveret i materialer, størrelse, form og rumfordeling, kan du vælge et færdigbygget hus, hvor arkitekterne og håndværkerne har bestemt både materialer og husets opbygning.

Vil du i stedet gerne have bygget et arkitekttegnet hus i træ fra bunden, vil du være involveret i alle led af processen. Det starter typisk med et byggemøde, hvor du afslører, hvad dine ønsker og drømme er. Herefter vælger du et hus, hvorefter arkitekter og bygningskonstruktører tegner de tilføjelser, du måtte ønske. Når kontrakten er endeligt underskrevet, og prisen er godkendt, er du med til at vælge materialer og overflader til dit træhus.

Du kan desuden selv vælge dit køkken og badeværelse, så alt indeni i huset også bliver præcis, som du drømmer om.

Fordele ved at vælge et moderne træhus

Der er rigtigt mange fordele ved at vælge at lade et træhus opføre frem for et beton- eller murstenshus. For det første har træhuse et meget bedre indeklima, fordi træet ånder bedre end beton.

Det er desuden utroligt billigt at opføre, og du sparer mange penge, hvis du undlader at lade overfladen opføre med mursten. Det er ligeledes meget mere ukompliceret at bygge i træ, og du kan derfor spare en del penge ved at være medbygger på et arkitekttegnet hus i træ.

Desuden er processen ofte noget hurtigere, end hvis du opfører et hus i beton. Det skyldes, at der ikke anvendes våde materialer, som først skal tørre.

Og endelig har træet en meget høj isoleringsgrad. Det betyder, at træhuse er markant mere miljøvenlige end huse i beton, ligesom det er forholdsvist nemt at bygge et lavenergihus i træ.

I disse miljørigtige og klimafokuserede tider, hvor vi har fuldt kendskab til de miljømæssige konsekvenser af vores valg, er der ingen dårlige undskyldninger tilbage for ikke at vælge et arkitekttegnet træhus.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *