Information om problemer med rusmidler

Hjælper hash hjælper dig til at slappe af eller stoffer gør livet mindre trist? Det kan Novavi hjælpe dig med. Novavi har stor erfaring med behandling af stofmisbrugere.

Ønsker du at ændre dit rusmiddelforbrug?
Måske kender du til at rusmidlerne fylder for meget i din hverdag og du vil gerne ændre på det. Novavi kan hjælpe dig til at få et liv, som du synes er meningsfuldt uden et skadeligt forbrug. Novavi undersøger sammen med dig hvilke gode grunde der ligger bag dit hash eller stofmisbrug og hvilke alternativer der passer lige præcis dig, som ikke indeholder hash eller stoffer. Novavi forsøger at hjælpe dig med at skabe dagligdag som du synes er god. Novavis lokaler ligger ved Nørreport Station, hvilket gør det nemt for dig at finde dem.

Et forløb hos Novavis Stofrådgivning bliver sammensat af forskellige tilbud
Eksempler som Novavis Stofrådgivning tilbyder:
De udgående socialpædagogiske misbrugsbehandlere møder de unge i de unges eget miljø. Behandlingen er både samtaler og aktiviteter som f. eks hjælp til praktiske ting eller til at komme i gang med at træne.
En del af de ansatte laver strukturerede samtaler, hvor der arbejdes med den unges mål om ophør eller reduktion af brug af stoffer og med andre mål i den unges liv.
Socialrådgivere kan hjælpe med økonomi, arbejde eller uddannelse

Jeg tror min ven, bekendt eller familierelateret har et alkoholproblem
Du kan som din vens, bekendtes eller familierelaterede omgangskreds lægge mærke til hvor meget alkohol betyder for den person du holder af. Tegn som du skal lægge mærke til er, om de drikker for at opnå samme effekt, har mange sygedage pga. druk. Om deres trang til alkohol er uimodståelig, om du selv eller personens omgangskreds kommenterer på personens alkohol indtagning, personens abstinenser til alkohol, om personen kan passe sit job eller familie, om personen drikker alkohol fra morgenstunden af, om personerne er begyndt at gå mere ud, drikker mere, og kommer i flere pinlige situationer p.ga. alkohol, om personen drikker i smug, har flere tomme flasker/dåser stående derhjemme, bliver lettere aggressiv og virker mere deprimeret.

Hvis du har en fornemmelse af at den person du kender har disse problemer eller kan genkende nogen af disse tegn, er det vigtigt at du kontakter Novavi. Det kan være svært at udpege et alkoholproblem hos en ven eller familierelateret, og derfor er det en rigtig god ide, at du som pårørende får professionel hjælp hos Novavi. De kan hjælpe dig med at hjælpe en, du holder af.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *