Guide: Sådan vælger du de rette jeans

”Åh nej. Der er ved at være tid til finde nye jeans.” Sådan tænker mange piger og kvinder, desværre, når de skal ud og finde sig et par nye jeans. Det er nemlig langt fra de færreste piger og kvinder, der har ben som modellerne, der pryder modeverdenens magasiner og catwalks. Det er også langt fra de færreste tøjkæder og modehuse, der laver deres jeans til kvinder, der ikke har slanke og lange ben.

Heldigvis er der hjælp at hente! Vi giver dig nemlig her en kort guide til hvordan du vælger de rette jeans, når begiver dig ud i modebutikkerne efter et par lækre jeans. Heldigvis er det ikke umuligt, at finde et par gode jeans, selv om man har brede hofter, lidt ekstra på lårene eller ikke har korte ben!

Jeans guide

Hold hovedet koldt, når du prøver et par jeans

Mange kvinder har nemlig lidt ekstra på lårene og hofterne, hvis man sammenligner størstedelen af verdens kvinder med den lille procentdel der findes, af kvindelige og slanke modeller. Derfor kan det, der egentlig skulle have været en hyggelig shoppetur, hurtigt vendes til at virkeligt mareridt, når man prøver det ene par jeans efter det andet – uden egentlig at finde nogle, der sidder godt.

Enten er jeansene for smalle i taljen, for stramme, for løse eller for lange. Udfordringerne er pludselig mange og uoverskuelige, når man står der, pænt opgivende og på randen til gråd, i prøverummet, hvor man bliver mindet om, at ens ben desværre ikke ligner en models.

Når man så har prøvet tilstrækkeligt mange jeans, der ikke passer, bliver man let tilbøjelig til at tage det første og bedste par, der bare sidder nogenlunde. Det er i hvert fald en fælde, som jeg ofte går i, når jeg shopper jeans; en fælde, som jeg kunne have sparet mig selv mange frustrationer for, hvis jeg noget før havde vist, at der også findes jeans til piger og kvinder med lidt ekstra på benene.

 

Tyk, tynd eller kurvet? Der findes mindst ét par jeans derude, der klæder alle piger og kvinder!

Nu skal dette blogindlæg heller ikke være en debatindlæg, der kun kæmper de kurvede kvinders kamp. Foruden livstil er der også noget der hedder genetik – og den kan vi ikke bare slippe af med, når vores krop former sig med årene.

Nogle har tendens til få brede hofter, mens nogle kvinder har tendens til lidt bredere barm. Nogle har et højt stofskifte og har derfor svært ved at tage på – andre bliver hurtigere overvægtige end andre. Vores kroppe er forskellige og heldigvis for det!

For at holde hovedet koldt, når du er på jagt efter et par velsiddende, lækre jeans, må du huske at sige til dig selv, er der findes mindst ét par jeans derude, som klæder alle piger og kvinder. Måske ikke hos de luksuriøse modehuse men hos mange af high street-kæderne er det – fantastisk som det lyder – muligt at finde jeans, der klæder utroligt mange piger og kvinder, hvad enten man er bred eller smal!

Gina Tricot og H&M er bl.a. to high street kæder, der er hver at anbefale. De forhandler mange forskellige modeller i mange farver og materialer – og så koster deres jeans ikke så meget, at man må vende det hvide ud af øjnene. Gina Tricots højtaljerede model i strecth-materiale, ”Molly” klæder både tykke som tynde. Du kan læse mere om disse jeans på www.ginatricot.com/cdk/da/kollektion/toj/jeans/molly-highwaist-jeans/prod650819000.html.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *