Sådan indretter du en lille københavner lejlighed

Hvis man skal have råd til at bo i København, bliver man ofte nød til at gå på kompromis med pladsen. Mange københavnerlejligheder er små og det kan være en udfordring at indrette dem, så de ikke kommer til at føles trænge og klaustrofobiske. Det er dog muligt og det er mere lige til, end du måske tror. Med nogle simple indretningstricks kan en lille lejlighed lige pludselig føles mere rummelig.

Lige gyldigt om du spændt venter på at skulle flytte i din første lejlighed eller er en af de heldige, der har fået fingrene i en andelsbolig i København, så skal du læse med her.

Mal væggene

Lige meget om du bor til leje eller i en andelsbolig i København, er det første, du skal gøre, at male væggene. Hvis du gerne vil have et rum til at syne større, skal du generelt holde dig fra meget mørke farve på alle rummets vægge. Det kan i nogle tilfælde klæde rummet at lave én featurevæg i en farve, men det vil ofte være bedst at male alle rummets vægge lyse.

Lad lyset arbejde for dig

Lys er helt essentielt, hvis du ønsker at din lejlighed skal syne stor og rummelig. Gode vinduer er helt klart at foretrække, men antal og placering af vinduer er sjældent noget man kan ændre på i en andelsbolig i København. Derfor bliver du nødt til at arbejde med dem du har.

For at få mest muligt ud af dine vinduer, skal du undgå mørke og tunge gardiner. Hold dig til tynde gardiner i lyse farver og måske nogle rullegardiner, hvis du har behov for mørklægning fra tid til anden.

Du kan også bruge spejle til at lede lyset rundt i rummet, så du ikke udelukkende er afhængig af vinduerne. Udover at hjælpe med lysfordeling, kan spejle også fungere som flot og dekorativ vægpynt.

Du skal også sørge for, at der er nok lys i rummene, når mørket falder på. Hvis det er muligt, så skal du hænge en loftslampe op i alle lejlighedens rum. Dette er ofte muligt i andelsboliger i København. Gulvlamper, bordlamper og væglamper er også gode at bruge i sin indretning og man kan få rigtig mange flotte og dekorative af slagsen.

Tænk praktisk og let

I små lejligheder er det utrolig vigtigt at tænke i praktiske løsninger. Opbevaringsmuligheder skal tænkes ind i alle de indretningsvalg der bliver taget. Rod kan nemlig hurtigt for en lille andelsbolig i København til at syne endnu mindre.

Hvad møbler angår, skal de være lette og elegante:

  • I stedet for en bogreol kan du hænge hylder op. Det giver noget mere luft i rummet, når der ikke er en reol der både bruger gulv- og vægplads.
  • Generelt skal du tænke på, at møblerne ikke skal have et tungt udseende. Der skal være ben på sofaen og lænestolen, og det er en bonus, hvis sengen også er hævet. Det vil tilmed også give mere opbevaringsplads, da pladsen under sengen ofte er uudnyttet.
  • Træk møblerne ud fra væggene.