Sådan pakker du dit tøj mest effektivt til rejsen

Står der snart charterrejser på programmet? Eller måske er det en backpacker-tur? Uanset hvordan du foretrækker at rejse og i hvilken form, så vil du helt sikkert gerne pakke så effektivt som muligt. At pakke effektivt betyder ikke kun, at du pakker de ting, du har brug for, men også at du pakker på en måde, så det fylder mindst muligt. Få en masse gode tips til begge dele i denne artikel.

Planlæg din kuffert

Hvis du skal på charterrejser, er du typisk ganske godt forberedt, og charterrejser er desuden typisk også booket i god tid. Det betyder også, at du har god tid til at planlægge rejsen, og at du nemmere kan få overblik over, hvad du bør have med.
Du kan nemt google dig til pakkelister på nettet, hvor du kan se, hvad man som minimum skal medbringe på sin ferie til det pågældende land. Men måske har du også nogle særlige ting, som du ikke kan undvære på din ferie – måske endda ting, som det ville være en katastrofe at glemme, for eksempel medicin?

Lav derfor en pakkeliste i rigtigt god tid før afgang. På denne liste kan du supplere med yderligere punkter, når du kommer i tanker om flere ting, du gerne vil have med. På den måde er du sikker på, at du husker alt det væsentlige og ikke lader vigtige ting blive derhjemme.

Planlæg dine outfits

For at sikre, at du ikke ender med at slæbe rundt på en kuffert fuld af tøj, som du slet ikke får brugt, kan det være en god idé at planlægge dine outfits til ferien. Du behøver naturligvis ikke planlægge hver eneste dag til punkt og prikke, men det kan være en god idé at gøre sig nogle overvejelser omring, hvilken bluse man kan bruge til hvilken nederdel og så videre. På den måde undgår du nemlig at få kylet en masse stykker tøj ned i kufferten, som ikke passer til noget som helst.

På charterrejser er der rigtigt ofte godt vejr, men husk alligevel at medbringe et enkelt regnslag, en strik, et par sneakers og et par lange bukser, hvis der nu skulle være dårligt vejr en enkelt dag eller to.

Få dit tøj til at fylde så lidt som muligt

Du kender garanteret en masse smarte tricks på forhånd, som kan få dit tøj til at fylde så lidt som muligt. Dermed er der mere plads i kufferten til at tage shopping fund og souvenirs med hjem. Særligt på charterrejser vil du blive overvældet af alle de mange forskellige turistboder, der vil sælge dig alskens slags souvenirs, og det kan være fristende at tage det hele med hjem.

Sørg derfor for, at dit tøj og dine sko fylder så lidt som muligt, så der er rigeligt med plads i kufferten. Sørg for at rulle strømper og sokker sammen og fyld dem i skoene i kufferten. Det samme gælder undertøj. Generelt kan det hjælpe at rulle tøjet sammen, da det på den måde fylder mindre. Tøjet bliver dog en anelse krøllet, så nøjes med at gøre det på hjemturen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *