Derfor bør du have en indboforsikring, hvis du ejer mange dyre møbler

Er du også en af dem, som ikke har en indboforsikring. Eller måske har du en, som slet ikke dækker dine nuværende behov? Mange glemmer helt at tjekke deres indboforsikring efter et par år, hvor deres behov sagtens kan have nået at ændre sig i mellemtiden. Hvis du for eksempel oprettede din indboforsikring, da du først flyttede hjemmefra, har du sikkert fået dyrere tøj og møbler i mellemtiden. Derfor kan det være en god ide at tjekke op på din nuværende forsikring og se, om dine behov har ændret sig. Find indboforsikring her.

Hvad dækker en indboforsikring?

Det første, du spørger dig selv om, er sikkert: Men hvad dækker så i en indboforsikring? Ofte er en indboforsikring en pakkeløsning, der omfatter en masse forskellige dækninger, som kan sikre for eksempel dine møbler og tøj mod tyveri, brand, skader osv. En indboforsikring dækker, at du kan få erstatning, hvis du mister dine ejendele (indbo), hvis du laver skader på andres ejendele (ansvarsforsikring), eller hvis du skal bruge juridisk hjælp vedrørende en retssag (retshjælpsforsikring). Disse punkter er oftest med i en grundlæggende indboforsikring: brandforsikring, el-skader, væskelæk, hærværk, tyveri, storm og nedbør, frostskader, færdselsuheld, retshjælp, krisehjælp, identitetstyveri, genhusning og ansvarsforsikring. Dog er det en god idet at tjekke om dine ting af høj værdi er inkluderet, da dette ofte ikke er tilfældet i en helt almindelig indboforsikring.

Hvad nu hvis, jeg har mange dyre ting?

Når du tegner en indboforsikring, skal du også vælge din indbosum. Summen dækker over alt værdien i dit indbo, og den skal sættes til det, det vil koste for forsikringsselskabet at dække alt indboet i dit hjem, hvis det hele for eksempel bliver ødelagt i en brand – altså ikke kun det, som kan risikere at blive stjålet eller skadet.

Jo højere din indbosum (prisen på alle de ting du ejer) er, jo dyrere bliver det for dig at tegne en indboforsikring. Selvom det kan være fristende at vælge en lavere forsikringssum, kan det dog ende med at have store konsekvenser for dig, da du så vil være underforsikret. Lad os sige du får stjålet for 50.000 kr. af dit indbo. Her ser taksatoren så, at du har en masse dyre møbler stående. Så vil forsikringsselskabet sørge for, at alle dine værdier bliver værdisat (de får en pris). Dette gælder alt dit indbo – uanset om det er noget du har købt, fået eller arvet. Lad os så sige, at værdisætningen af dine ting ender med at ligge på 400.000 kr. Desværre har du kun sat din indbosum til at være på 200.000 kr. ved din forsikring. Altså er du 50% underforsikret. Derfor kan forsikringsselskabet så kun udbetale 25.000 kr. til dig i stedet for de 50.000 kr., som den stjålne ting var værd. Dertil er det altid forbrugerens ansvar at have den korrekte forsikringssum. Så det kan være en god ide at tjekke op på den, hvis du ikke har ændret den i mange år, eller hvis du for eksempel pludselig har arvet en masse fine og dyre møbler.