Derfor skal dit slips side rigtigt

Slipset er en diskret, men afgørende del af dit formelle outfit. Slipset er nemlig afgørende for helhedsudtrykket, og ligesom ethvert andet element kan ødelægge hele udseendet på looket, så kan slipset altså gøre præcis det samme – dette kan du læse mere om i en slips guide, hvis det har interesse.

Hvis du vil blive klogere på, hvorfor det er så vigtigt, at slipset sidder helt rigtigt, så kan du læse mere her, hvor du få nogle gode grunde til at læse op på slipsebinding i en slips guide, så du kan blive ekspert og altid se helt skarp ud, når du har et slips om halsen.

Giver outfittet et ekstra løft

Selvom slipset kan være besværligt og kan få hele outfittet til at ramle sammen, hvis ikke det er bundet rigtigt, så er det også et af de elementer, som det er en skam at udelade, da det lige giver jakkesættet et ekstra løft, så det ser ekstra pænt og formelt ud.

Et jakkesæt kan godt bæres til hverdag – særligt hvis dit arbejde lægger op til det – og det kan også godt bæres med et slips, men det er de færreste professioner der lægger op til dette, da det netop giver dette formelle løft.

Dog er det et klassisk og næsten forventet element, hvis du er inviteret til en fin fest, og derfor er den primære grund til, at slipset skal sidde rigtigt, at det er noget, som du ofte kan komme til at ville bruge alt afhængig af din livsstil.

Det kan tilpasses din stil

Der findes flere forskellige slipsknuder, heriblandt en halv Windsor, en fuld Windsor og en Pratt/Shelby slipseknude til begynderen, og en Trinity slipseknude og en Eldredge slipseknude til de lidt mere øvede slipseknuder. Beskrivelser og fremgangsmåder til disse kan findes i en slips guide.

Altså er der ikke kun én slipseknude, som du kan vælge imellem, men du kan derimod vælge lige netop den, som du er bedst til at binde.

Dette betyder dog også, at du skal kunne binde den slipseknude, som du vælger, til perfektion, da du på den måde både kan tilpasse knuden til din helt personlige stil og samtidig se skarp ud.

Dog er der også forskellige slipsekotymer, hvilket beskrives i slips guides, og som du skal være opmærksomme på, hvorfor du med fordel kan lære dem alle, hvis du er interesseret i at benytte din egen, når dette er passende.

Fremvis dine evner og skil dig ud

Netop fordi der er forskellige slipseknuder, så har du altså både mulighed for at fremvise dine evner, når du binder en slipseknude, men du har også mulighed for at skille dig lidt ud fra mængden.

Det er tydeligt at se, hvorvidt du har evner til at binde en ordentlig slipseknude eller ej, hvis dit slips sidder sløset. Som minimum anbefales det altså derfor, at du kan binde den helt normale slipseknude, så den sidder rigtigt, da det ellers tydeligt kan ses. Du kan læse mere om, hvordan netop denne skal se ud i en slips guide.

Derudover kan du dog også få lov at skille dig lidt ud fra mængden ved at vise, at du kan binde en anderledes slipseknude, der stadig sidder knivskarpt – og hvis du vælger en af dem, der er en smule mere avancerede, viser det også, at du har evner til at binde et slips.