8 ting du måske ikke vidste om din hund

Du tror måske at du ved alt om hunde og deres adfærd, men der kan være nogle ting som du måske ikke ved. Her er 10 ting du måske ikke vidste om hunde:

 1. Hunde og katte drikker på samme måde.

  Det kan måske se ud til at hunde sviner meget mere når de drikker, men det er faktisk helt det samme med katte. De bruger begge den metode hvor de bøjer tungerne og løfter vandet op i munden som var det med en ske.

  Se også artiklen: “Er hunde klogere end katte?”

 2. Din hund er faktisk stort set lige så klog som et 2-årigt barn.

  Du tænker måske ofte at du føler at din hund forstår dig, og det gør de faktisk også til et hvis punkt. Som er barn der er omkring 2 år gammelt, så forstår din hund også omkring 250 ord og fagter når du kommunikerer med den.

 3. Din hunds knurhår er faktisk med til at hjælpe dem med at navigere rundt i mørke.

  Det er ikke fordi at de som sådan kan se super godt i mørke, men deres knurhår giver dem en masse information. De kan mærke hvis der sker en ændring i vinden samt hastighed, form og størrelse af ting i nærheden. De er med til at stærkt forbedre din hunds navigationsevner.

 4. Din hund har en fin tidsfornemmelse.

  Din hund kan ofte fornemme når det er tid til at gå ture eller når der er aftensmad. Det er på samme måde at de begynder at savne dig mere og mere, jo længere tid du er væk fra dem.

 5. Hunde sveder igennem deres poter.

  For at være lidt mere præcis, så sveder de faktisk mellem deres poter. Det er også en af grundende til at de lyder så forpustede nogle gange, det er en af de metoder de er afhængelige af for at kunne køle ned.

 6. Når din hundehvalp er omkring 1 år gammel, så er den ved at være lige så fysisk udviklet som et 15-årigt menneske.

  Hunde lever desværre kortere end mennesker, men til gengæld så vokser de også meget hurtigere end os. Det er også en af grundene til at man nogle gange anser hunde år for at tælle som mere end menneske år.

 7. Hunde kan hører lyde 4 gange længere væk end mennesker kan.

  Hundehvalpe bliver faktisk født døve, men de udvikler hurtigt deres evner til at hører til at være meget bedre end menneskers. De kan også høre lyde der er af en meget højere frekvens, som for eksempel er de lyde som kommer ud af hundefløjter.

 8. Hunde logrer med deres haler for at..

  signalere hvilket humør de er i, eller hvad de føler. Du kan ikke altid aflæse det ved kun at kigge på halen, men også på hvordan de udtrykker sig med resten af deres krop.

Se også artiklen: “Hvorfor logrer hunde med halen?”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *