Derfor er hampolie i hudpleje den helt store ting

Vidste du, at hampolie i både kosmetik og hudpleje er på sit højeste lige nu? Hampolie er nemlig meget populært i skønhedsbranchen på baggrund af flere årsager. For det første er der mange, der oplever at have en sart og følsom hud, der nemt tørrer ud. Men hampolien er netop i stand til at beskytte huden – specielt i vinterperioderne, hvor huden er ekstra udsat i det kolde vejr. Nedenfor kan du blive klogere på, hvorfor hampolie i hudpleje er den helt store ting.

En givende portion fugt

Du kender det sikkert alt for godt. Du har gået en længere tur i det kolde vejr og kommer hjem med en rød og sart hud, der virker tør eller kløende. I det tilfælde bør du have hampolien klar. Den vil nemlig til enhver tid komme dig til undsætning, når du har kolde og tørre kinder. Hampolien kommer nemlig fra hampeplanten og er derfor en naturlig olie, der er meget fugtgivende på huden. Du kan købe salver og cremer, der indeholder olien fra hampeplanten. Den er nemlig med til at øge hudens naturlige fugtbalance, så den holder huden frisk og fin, selvom kulden tærer på hudens glød og fugt.

Det der sker, når du for eksempel bruger hampolie, er, at den er i stand til at sætte gang i kroppens egen produktion af fedt fra talgkirtlerne. Det er både godt og effektivt, fordi det netop er med til at balancere det endocannabinoide system i huden. Det er dog ikke kun i vinterperioderne, at olien er god at bruge til at få fugten tilbage i huden. Den naturlige olie kan med fordel bruges hele året og især til sommerperioderne, hvor din hud bliver udsat for solens kraftige stråler. Her kan olien hjælpe med at lindre en eventuel solbrændthed, fordi olien har en smertestillende effekt. Døjer du med akne eller andre hudproblemer, kan olien ligeledes være et effektivt valg, der både går ind og beskytter samt reparerer huden.

Kosmetiske egenskaber

Som bekendt er det vigtigt, at vi passer godt på vores hud. Derfor er ligeledes vigtigt, at du tilføjer en god mængde fugt, så du opretholder en sund balance i huden. Det gør blandt andet, at den naturlige produktion af talg i huden fortsat bliver stabiliseret. Som bekendt kan det også ske, at der opstår en overproduktion af talg, der for eksempel kan føre til akne. Men med den naturlige olie er du sikker på, at der ikke opstår hudproblemer. Den er nemlig både med til at øge talg, men ligeledes reducere produktionen, så der opstår en stabil balance.
Ligeså snart du påfører olien, vil du opleve, at den trænger ind i huden og beskytter og heler, så du for eksempel forhindrer fremtidige hudlidelser. Derudover er cremen i stand til at reducere ondaerede celler med dens antiinfammatoriske egenskaber. Du kan både købe olien som cremer eller salve – eller som hudplejeserier, hvis du ønsker flere produkter med olien. Du kan også indtage olien som dråber eller kapselform som dagligt kosttilskud, hvis du for eksempel lider af angst eller stress. Her hjælper olien med at lindre de følelser, der kan være forbundet med stress.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *