Sådan kommer du i gang med at træne

Der kan være mange gode grunde til, at du er begyndt at overveje at træne. Måske er der sket noget i dit liv, som gør, at du har fået lyst til at ændre på det. Det kan være, at du er gået igennem en skilsmisse eller på anden måde er nået til et skillepunkt, hvor du synes, at du aktivt må tage stilling til, hvilket liv du gerne vil leve.

Men det kan også godt vise sig svært at komme i gang med at træne. Derfor har vi tænkt os at hjælpe dig i gang. Læs med her, hvor du kan få et par gode råd, så du lettere og hurtigere kan begynde den aktive livsstil.

Hvor skal du træne?

For det første skal du selvfølgelig tage stilling til, hvor du gerne vil træne. I dag findes der et hav af fitnesscentre, hvor du kan dyrke alle mulige forskellige slags sportsgrene. Lige fra hård styrketræning, over cykling til yoga og cardio.

Det kan faktisk hurtigt vise sig at være en god ide at begynde at træne i et fitnesscenter. Her finder du nemlig alt det udstyr, som du har brug for, og stedet er naturligvis bygget, så det passer til en aktiv livsstil. Lad dig ikke skræmme af alle de smukke unge mennesker – de har for det meste travlt nok med at kigge på sig selv. Lad være med at bekymre dig om, at du ikke passer ind.

Allier dig med en træningsmakker

Derimod kan det godt betale sig, hvis du får dig en træningsmakker. Hvis du laver en aftale med en ven eller en veninde, er du selv i højere grad forpligtet til at møde op. Også de dage, hvor du blot synes, at det er en sur pligt, og du hellere vil ligge på sofaen og kigge op i loftet.

Når du har en træningsmakker, kan I også prøve nye ting sammen. Det er alt andet lige meget lettere at få prøvet en sportsgren som yoga eller andet, hvis du ikke skal gå ind i rummet helt alene. Og det er også dejligt at have en makker, som du kan fejre dine små og store sejre med. På den måde er en træningsmakker en uvurderlig del af at gøre træningen til en fast bestanddel af dit liv.

Invester i en personlig træner

En anden ting, som kan lette livet for dig, hvis du gerne vil prøve kræfter med styrketræning, er at investere tid og penge i en personlig træner. Så er du sikker på ikke at komme galt afsted, når du skal til at begynde at kaste rundt med alle de mange kilo. Du skal nemlig huske på, at styrketræning kan være en farlig sport, og du kan komme galt afsted med både ryg og knæ, hvis du ikke får ordentlig instruktion.

En personlig træner kan naturligvis også hjælpe dig, hvis du er interesseret i et vægttab. De fleste trænere har en god forståelse for mad og kan rådgive dig, så du får lavet en madplan, der passer med de mål, som du har. Igen forpligter du dig til træningen, når du allierer dig med en personlig træner, hvilket vil øge chancen for, at du i det lange løb får succes.

Uden mad og drikker dur helten ikke

Vi har været en smule inde på, at mad og drikke spiller en stor rolle, når du ønsker at begynde at styrketræne. Og det gør det både, hvis du ønsker at øge din muskelmasse eller blot tabe dig et par kilo eller mere.

Hvis du skal øge din muskelmasse, kræver det en masse energi. Det betyder, at du faktisk skal være i kalorieoverskud. Altså spise lige en smule mere, end du faktisk har brug for. Så kan kroppen nemlig anvende den overskydende energi til muskelopbygning. Men pas på. Spiser du for meget, risikerer du at tage store mængder fedt på.

På samme måde gælder det, at du skal spise en smule mindre, end du har brug for, hvis du ønsker at tabe dig. Men du skal stadig sørge for at spise en sund og varieret kost. Og det vil sige, at du både skal have protein, kulhydrater og fedt. Blot skal du spise mindre end normalt. Hvis du kan gøre det til en vane, er der en stor chance for, at det kommende vægttab bliver et varigt et af slagsen, hvilket blot vil motivere dig til at blive ved med at motionere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *